In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mensen veelal met dezelfde vragen rondlopen. Die vragen probeer ik daarom via deze pagina zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook geef ik wat meer informatie over verschillende fotosessies en leg ik je wat uitgebreider uit hoe ik daarbij te werk ga. Zo let's get started!

vragen

Veelgestelde

1.

Heb je kledingtips?

Hoe lang duurt een fotosessie?

1.

2.

Fotografeer je ook grotere families en gezinnen?

3.

Hoe werkt een newbornsessie?

4.

Hoe zit het met btw, reis- en parkeerkosten?

5.

Selecteer jij de foto's of doen we dat zelf?

6.

Mag ik de onbewerkte bestanden inzien?

7.

Hoe zit het met naamsvermelding?

8.

Wat doe jij na oplevering met onze foto's?

9.

Heb je ook cadeaubonnen?

10.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

1. 

heb je kledingtips?

Qua kleding adviseer ik altijd om natuurlijke kleuren te dragen (grijs, bruin, wit, beige, blauw) zonder kleine printjes (ruitjes, stipjes en streepjes). Probeer grote zwarte vlakken te vermijden. Dan oogt het rustig en als een geheel, zonder dat je exact hetzelfde aan hoeft te doen. Ik adviseer ook altijd om niet te opvallende sieraden om te doen, zodat het om jullie draait en niet om de outfit. Maar dit is allemaal natuurlijk jullie beslissing!!

Dat verschilt eigenlijk per fotosessie, locatie en aantal mensen. Maar gemiddeld zo'n anderhalf uur. Bij sommige fotosessies gaan we een eind wandelen, wat veel tijd in beslag neemt. Bij sommige fotosessies zijn we echter met een uur wel klaar. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer mensen slecht ter been zijn en we niet meer dan één locatie kunnen aandoen. Bij een newbornsessie duurt het wel wat langer, omdat we de tijd nemen om naar de behoeftes van jouw kindje te luisteren. Maar daarover meer bij vraag 4.

2. 

hoe lang duurt een fotosessie?

3. 

fotografeer je ook
grotere families en
gezinnen?

Ja hoor. Ik fotografeer kleine gezinnen met jonge kinderen, kleine gezinnen met volwassen kinderen, grote gezinnen en hele families. Wel is het zo dat hoe groter de groep, hoe minder aandacht en creativiteit er in een fotosessie kan gaan zitten. Dus mijn advies is: hou het zo klein mogelijk!

De newbornsessies die ik doe zijn 'lifestyle shoots'. Dus geen mandjes en emmertjes, geen wrapping of speciale achtergronden (denk aan Anne Geddes), maar meer puur en zoals het echt is. Van je kindje zelf, maar ook van jullie als gezin. Een newbornsessie wordt over het algemeen als vrij intensief ervaren, dus dat is goed om in gedachten te houden.

Ik kom bij jullie thuis. De foto's maken we dan bijvoorbeeld voor een effen muur, gewoon in de woonkamer of op jullie bed. Ik neem een aantal dekentjes mee, maar that's it, zo is de omgeving zoals 'ie ook echt is. Misschien wel een tip om van te voren even jullie slaapkamer en woonkamer een beetje op te ruimen, want daar zullen de meeste foto's gemaakt worden. Mocht je een wit onderlaken hebben, dan zou het super zijn als die er die ochtend schoon op kan. Mocht het buiten geen 30 graden zijn, dan neem ik een kacheltje mee, zodat de ruimte lekker warm is (dan blijft je kindje het meest relaxed). 

Qua kleding adviseer ik hetzelfde als bij elke andere fotosessie (zie vraag 1). Voor de allerkleinste is het vaak het mooist als je in ieder geval één effen wit rompertje (met korte mouwtjes) hebt. 

Qua tijd trek ik meestal een uur of 2 uit. Je weet nooit hoe het loopt met zo'n kleintje, dus we doen gewoon go with the flow. Geen probleem als er tussendoor verschoond of gedronken moet worden. Maar mocht je kindje slapen, dan maken we daar snel gebruik van!

4. 

hoe werkt een newbornsessie?

5. 

hoe zit het met btw, reis- en parkeerkosten?

Fotosessies // Ik hou van duidelijkheid, dus alle tarieven die ik communiceer zijn inclusief btw.  Als de fotosessie plaatsvindt bij mij in de regio (ik ken waanzinnig mooie plekken!), is het ook inclusief reis- en parkeerkosten. Het is echter ook mogelijk om een fotosessie bij jullie in de regio te doen. In dat geval reken ik nog €0,35 p/km en eventuele parkeerkosten. 

Bruiloften // De tarieven zijn inclusief btw, reis- en parkeerkosten. De tarieven staan vast, er komen geen onverwachte kosten meer bij.

De selectie doe ik voor jullie. Fotograferen is slechts een deel van mijn proces. Het uiteindelijke resultaat (de serie die jullie ontvangen) is een combinatie van voorbereiding, fotograferen, de selectie en het bewerken. Daarbij hebben de laatste twee zaken een enorm grote invloed; groter dan je misschien zou denken. Deze twee zorgen ervoor dat alle losse foto’s die ik gemaakt heb een serie vormen; een mooi geheel van continuïteit in licht, kleuren en verhaal. Het eindresultaat dient een mooie afspiegeling te zijn van wie jullie zijn, in combinatie met mijn stijl en portfolio.

Ik ben van mening dat inzage in de onbewerkte bestanden niets toevoegt. Je ziet dan immers ook de foto’s die misschien iets minder flatteus zijn. 

En wees niet bang dat je leuke foto's mist: alle goede en toffe foto's lever ik!

6. 

selecteer jij de foto's of doen we dat zelf?

7. 

mag ik de onbewerkte bestanden inzien?

Nee, ik laat jullie alleen de afgewerkte en complete beelden zien, en daar hoort de bewerking bij. Fotograferen is slechts een deel van mijn proces. Het uiteindelijke resultaat (de serie die jullie ontvangen) is een combinatie van voorbereiding, fotograferen, de selectie en het bewerken. Daarbij hebben de laatste twee zaken een enorm grote invloed; groter dan je misschien zou denken. Deze twee zorgen ervoor dat alle losse foto’s die ik gemaakt heb een serie vormen; een mooi geheel van continuïteit in licht, kleuren en verhaal. Het eindresultaat dient een mooie afspiegeling te zijn van wie jullie zijn, in combinatie met mijn stijl en portfolio. Dat zorgt er samen voor dat jullie foto's kunnen verwachten in de stijl die je kunt vinden op mijn website en social media.

De foto's die je ontvangt zijn vrij te gebruiken in de privésfeer. Maar ik kan me voorstellen dat je de foto's ook graag deelt op social media. Dat is geen probleem (leuk juist!), mits je Sophie Prins Fotografie duidelijk vermeld in de omschrijving. Met een tag maak je mij het meest gelukkig, op die manier kunnen nieuwe klanten mij makkelijk vinden. 

Het gebruik van de foto's voor commerciële doeleinden (website, visitekaartjes, flyers, portfolio, etc.) is in sommige gevallen mogelijk (ook eventueel zonder naamsvermelding). Neem in dat geval even contact met me op!

8. 

hoe zit het met naamsvermelding?

9. 

wat doe jij na oplevering met onze foto's?

Om nieuwe klanten te kunnen trekken, is het voor mij van belang dat ik mijn nieuwste en mooiste werk kan laten zien, net zoals jullie dat hebben kunnen zien voor het boeken. Ik heb daarom in mijn algemene voorwaarden opgenomen dat ik de foto’s onder andere op mijn website, sociale media en voor fotowedstrijden kan en mag gebruiken.

Jullie foto's bewaar ik na afloop op harde schijven die ik gebruik als archief. Dat is echter geen garantie dat ik eventueel verloren foto's terug kan halen, je bent zelf verantwoordelijk voor het goed bewaren van je foto's. Ik kan natuurlijk wel altijd kijken of ik de foto's nog terug kan vinden, of dat ik iets anders voor jullie kan betekenen.

Jazeker! Die kan ik naar je versturen per post of je kunt ze bij me ophalen. De factuur zet ik dan op jouw naam, dus degene die de bon ontvangt hoeft de prijs niet te weten. Je kan een cadeaubon voor een specifieke fotosessie bij me kopen, maar ook voor een bepaald bedrag. 

Speciaal voor babyshowers heb ik een combideal. Wanneer je een zwangerschapssessie én een newbornsessie cadeau geeft, krijg je €50 korting op het totaalbedrag.

10. 

heb je ook cadeaubonnen?